Idioma:
cat esp
Entrar a la web Simersa
Segueix-nos:
facebook twitter youtube rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les entrades

JAXA i Ricoh llancen a l'espai la càmera 360º més petita del món

16 de setembre del 2019

Madrid 16 de setembre de 2019 - L'Agència Japonesa d'Exploració Aeroespacial (JAXA) i Ricoh Company, Ltd han desenvolupat la nova càmera esfèrica més petita del món concebuda per al seu ús en l'espai exterior, el llançament s'ha produït el dimecres 11 de setembre.

Aquest model, basat en un producte de consum com és la càmera Theta de Ricoh, pot ser utilitzat fora de les aeronaus i permet capturar imatges 360º amb una sola instantània. Aquesta és la primera vegada que una càmera esfèrica basada en un producte de consum d'una companyia japonesa s'utilitza per prendre imatges esfèriques en l'espai.
 
La nova càmera prendrà imatges i vídeos 360º del Mòdul Experimental Japonès (JEM), conegut com a 'Kibo', i les enviarà de tornada a les estacions en terra. D'aquesta manera, permetrà monitoritzar el funcionament del cardan biaxial d'SOLISS (un petit sistema òptic instal·lat a l'Estació Espacial Internacional) 1. Per traslladar-la a l'estació internacional s'ha utilitzat el transportador de càrrega H-II (HTV8) 'KOUNOTORI-8'.
 
JAXA aspira a utilitzar aquesta tecnologia amb fins de monitorització, situant la càmera a la part exterior de les aeronaus. Per la seva banda, Ricoh vol portar més enllà l'ús de les seves càmeres 360º i serveis associats, expandint-se a diferents indústries. A més, aquesta tecnologia també contribuirà al desenvolupament científic i social, incloent l'àmbit espacial, en impulsar la investigació i desenvolupament tecnològics.
Compartir

Facebook Twitter Linkedin +
Comentar
S'ha produït un error al enviar el teu comentari
Comentari enviat. Un cop revisat es publicarà
El teu comentari potser no es farà public fins que no hagi estat acceptat per l'administrador

No es permet utilitzar cap tag HTML.
No hi ha comentaris
peu
Disseny web i disseny gràfic